Skip to main content

Bästa tipsen när man bokar underhållning till ett event eller en konferens


Agendan för eventet är satt. Alla powerpoint är klara. Lokal är bokad, inspirationsföreläsaren efter lunch och coverbandet, som ska rocka loss efter middagen, likaså.

 

Men kanske ska ni också bjuda på underhållning av en rolig ståuppkomiker, illusionist eller varför inte ett cirkusnummer? Låt oss nu kalla dem ”skådenummer/skådeartist” från och med nu.

Skådenummer är alltid ett uppskattat inslag både under  konferensen på dagtid och till middagseventet och ger energi i form av skratt och något visuellt att titta på.

”Vaddå, under konferensen?” kanske du frågar dig nu.
Jo, under de decennier jag jobbat som eventunderhållare har jag märkt hur otroligt uppskattat det är med ett skådenummer som bryter av i konferensen. Skratt och förundran ger ny energi för vad som komma skall. En så kallad vitamininjektion.

Det kan handla om en komiker, en magiker, en jonglör eller liknande. Något visuellt som bryter av det allvarliga och engagerar åhörarna.
Många skådeartister kan även skräddarsy sina inslag så att de förstärker konferensens tema eller på annat sätt passar ihop med företaget som beställt numret.

Det finns också flera skådeartister som även kan agera moderator. Förutom den där vitamininjektionen mellan de olika punkterna kan de rädda situationer som uppstår, som att Powerpointpresentationen inte sätter igång. Vem vill inte hellre skratta eller förundras, i stället för att se när kablar kopplas in och ur en dator?
Modererande skådeartister kan också ofta verka på kvällens konferensmiddag med inslag och/eller som toastmaster.

När man bokar skådenummer till middagsevent finns det en del saker att tänka på:

  1. Se till att skådeartisten syns och hörs. Även en ståuppkomiker använder ofta visuella uttryck för att förstärka humorn. För en illusionist och liknande är det självskrivet att alla måste kunna se vad som sker.
  2. Fråga om artisten har en ”rider” där allt artisten behöver tekniskt står förklarat för att ge er den bästa upplevelsen.
  3. Undvik att lägga in en skådeartist för sent under en middag. Lämpligast är efter förrätten eller varmrätten, då inte publiken är för trött efter en lång dags konferens eller intagit allt för mycket av diverse drycker som kan leda till att de tappar fokus.
  4. Se till att skådeartisten får ett rum i närheten av framträdandeplatsen, då en del har rekvisita som snabbt behöver förflyttas.
  5. När du bokar ett skådenummer, tänk på att talarförmedlingar har bred erfarenhet och kunskap om vilken underhållning som passar ett event bäst. Ta chansen och bolla olika alternativ.
  • John Houdi